Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
Vil lovfeste spørreforbud rundt familieplanlegging Skriv ut E-post
Skrevet av Martha Klem   
søndag 29. juli 2007

Likestillings- og diskrimineringsombud Beate GangåsLikestillings- og diskrimineringsombud Beate Gangås vil at det skal bli forbudt å spørre om graviditet og familieplanlegging under jobbintervju. Diskriminering av gravide er i dag et av de største diskrimineringsproblemene i norsk arbeidsliv.

- Vi har ønsket et lovforbud i mange år, uten at noe har skjedd. Jeg vil oppfordre Karita til å se på dette nå, sier Gangås til VG .

- Jeg mener dette må inn i arbeidsmiljøloven på lik linje med at det ikke er lov å spørre om politisk syn, seksuell legning eller arbeidsorganisasjonstilknytning, sier Gangås.

I følge Gangås har antallet saker som gjelder diskriminering av gravide holdt seg konstant de siste årene.
Ombudet har i dag ingen sanksjonsmuligheter ovenfor arbeidsgivere som diskriminerer gravide, utover det å varsle om at lovverket er brutt.

– Vi må derfor gjøre noe mer enn bare å behandle saker. Det er åpenbart at det ikke gjøres nok i forhold til dette når vi fortsatt får inn så mange saker, sier Gangås.

Hun oppforderer derfor barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem til å sette igang tiltak. Eksempler på mulige tiltak er å få dette inn i arbeidsmiljøloven, mulighet til å kreve erstatning fra arbeidsgivere som bryter lovern, samt å tilby fri rettshjelp til kvinner som krever erstatning.

Gangås oppforderer kvinner til ikke å snakke om familieplanlegging og graviditet under jobbintervju.

Kilde: VG , Dagbladet og Aftenposten
 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Diskuter:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader