Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
Forside arrow   Eggløsning
søndag 02. august 2015
Innhold:
Forside
 Nyheter:
  Forskning
  Andre nyheter
 Artikler:
  Eggløsning
  Gutt eller Jente?
  Ufrivillig barnløshet
  Adopsjon
  Diverse artikler
 Annet:
  Linker
  Søk
  Kontakt oss
Anbefalte Bøker:
Bli Gravid
  Gutt eller Jente?
Infertilitet
PCO / PCOS
Endometriose
Assistert Befruktning
  IVF
Miste Barn
Adopsjon
Møteplassen:
Forum Forside
 Diskusjoner:
Generell Diskusjon
Kropp og Helse
Alternativ behandling
Syklusen
Sex og Samliv
Tester
Generelle tips
Ufrivillig barnløshet
Vi som har mistet
Rettigheter
Vanskelige spørsmål
SnartPappa
 Klubber:
Ferskingene
De etablerte
Sliterne
Testeklubbene
Tempeklubben
PCO / PCOS
Endometriose
Lutealfasedefekt
Habituell abort
Nedsatt sædkvalitet
Kroniske sykdommer
Pergotime
Inseminasjon
IVF / ICSI
Andre klubber
 Treff:
Østlandet
Sørlandet
Vestlandet
Midt-Norge
Nord-Norge
Utlandet
Nytt fra SnartMamma
Nytt fra NybaktMamma
Artikler om eggløsning
Her finner du artikler som kan hjelpe deg til å finne ut når du har eggløsning. Den gamle myten om at alle kvinner har 28 dagers sykluser og eggløsning på dag 14 holder nemlig ikke helt mål.

- Jeg kjøpte babyen min på internett!
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
ivfLinda (48) var for gammel for å få IVF, men etter å ha surfet på internett i lang tid, bestemte hun seg for å kjøpe det hun trengte i Øst-Europa. Nå er hun gravid i 8. uke.
Les mer...
 
Dr. Shettles metoder
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
Selvsagt er man fornøyd når man får barn uansett hvilket kjønn det viser seg å være, men det skader jo ikke å prøve å påvirke resultatet selv. Det er flere forskjellige metoder for å gjøre dette, og her er noen av dem.
Dr. Shettles mente det var mulig å velge hvilket kjønn barnet skulle få. Han hevder at 70-75% av de som forsøker å få jentebaby vil lykkes, og hele 75-80% av de som vil ha gutt.
Her finner du en kort innføring i Dr. Shettles metoder, som går ut på bl.a. tidspunkt for samleie i forhold til eggløsningen, stilling og dybde, samt skjedens pH.
Les mer...
 
Fertility Awareness Method (FAM)
Skrevet av Martha Klem   
torsdag 27. september 2007
FAM-skjemaFertility Awareness Method (FAM) er en samling metoder som kan hjelpe deg med å finne ut av hvilke dager i syklusen du har størst sjanse for å bli gravid. I FAM sjekker man 3 fertilitetsindikatorer: den basale kroppstemperaturen (BBT), livmorsekretet og livmortappen.
På denne måten kan du lære deg å kjenne igjen signalene kroppen gir deg gjennom syklusen.
Les mer...
 
Forhåndssamtykke
Skrevet av Barne-, ungdoms- og familieetaten   
torsdag 29. november 2007
ForhåndssamtykkeAlle som ønsker å adoptere et barn fra utlandet, må søke om forhåndssamtykke til dette. Med et forhåndssamtykke har søkerne rett å få søknaden videresendt til et land Norge har et etablert eller forhåndsavtalt adopsjonssamarbeid med. Søknaden sendes så godt som alltid via en adopsjonsforening.
Et forhåndssamtykke er vanligvis gyldig i to år. Det er mulighet for ett års forlengelse i de tilfeller adopsjonsprosessen viser seg å være ekstra tidkrevende. De fleste som mottar forhåndssamtykke, får imidlertid tildelt et adoptivbarn i løpet av 1-2 år etter at forhåndssamtykket er utstedt.
Les mer...
 
Folsyre er viktig, også før graviditet
Skrevet av Nycomed   
mandag 13. august 2012
Selv om folsyre er anbefalt av Helsedirektoratet viser tall fra Medisinsk fødselsregister at kun 1 av 4 gravide tar folsyre. Når man ser på tallene for de som følger anbefalingen om å starte 4 uker før påbegynt graviditet, er det kun 1 av 10 som følger dette rådet.

Det kommer stadig nye studier som omhandler viktigheten av folsyre i forbindelse med svangerskapet. Selv om folsyre er anbefalt av Helsedirektoratet viser tall fra Medisinsk fødselsregister at kun 1 av 4 gravide tar folsyre. Når man ser på tallene for de som følger anbefalingen om å starte 4 uker før påbegynt graviditet, er det kun 1 av 10 som følger dette rådet.
Les mer...
 
IVF-pioner Robert Edwards er død
Skrevet av Martha Klem   
torsdag 11. april 2013

IVF-pioner Robert Edwards er død, 87 år gammel.
IVF-pioner Robert Edwards er død, 87 år gammel.
Robert Edwards og Patrick Steptoe utviklet IVF-teknikken på slutten av 70-tallet, og siden den gang har det blitt født mer enn 4 millioner barn ved hjelp av den såkalte prøverørsmetoden.

Les mer...
 
Overstimulering
Skrevet av "Veslemøy"   
søndag 11. desember 2005
Det var den 13. juni 2000. En helt vanlig dag for veldig mange, men ikke for meg. Jeg skulle på sykehuset for egguthenting! Og denne gangen måtte det vel lykkes? Dette var mitt tredje forsøk, og forrige gang hadde alt sett så bra ut. Jeg hadde tatt sprøyter i nesten 14 dager, og jeg kunne kjenne at det var masse egg som lå i magen min og gjorde seg klar til befruktning. Sprøytekuren hadde kosta meg masse psykisk denne gangen, og jeg håpet inderlig at jeg kunne slippe det flere ganger. De siste sprøytene satte jeg med tårer i øynene.
Les mer...
 
Kjerringråd
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
Ikke bare Dr.Shettles har råd for hvordan man kan "velge" kjønn på barnet.
Her er noen kjerringråd, men jeg advarer om at dette er mest for moro. Flere av rådene Dr.Shettles mener fører til gutt skal her føre til jente, og motsatt.
Her er en samling av noen kjerringråd for å påvirke barnets kjønn.
Bl.a. hva slags mat du skal spise, sex og tidspunkt for samleie i forhold til månen og datoene.

Les mer...
 
Jakten på eggløsningen
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
For de som har regelmessige sykluser, skal man kunne finne eggløsning ved hjelp av kalenderen. Det er bare å trekke fra 12-16 dager fra tidspunktet man forventer neste mens. Men for de av oss som sliter med uregelmessigheter blir det litt vanskeligere. Da kan man prøve noen andre metoder.
Les mer...
 
Sosialrapporten i en adopsjonssøknad
Skrevet av Barne-, ungdoms- og familieetaten   
torsdag 29. november 2007
Sosialrapporten i en adopsjonssøknadSosialrapporten er det viktigste dokumentet i en adopsjonssøknad. Sosialrapporten skal brukes både i Norge i forbindelse med søknadsbehandlingen, og i utlandet i forbindelse med tildelingen av adoptivbarn. Det er derfor viktig at rapporten gir et bredt og nyansert bilde av søkerne.
Som regel er det barnevernkontoret i søkernes bostedskommune som har ansvaret for å intervjue og utrede alle som ønsker å adoptere. På grunnlag av samtalene med søkerne, intervjuer og hjemmebesøk utarbeider kommunen en sosialrapport om søkerne, der kommunen også gir sin tilråding i saken.
Les mer...
 
Europeisk anerkjennelse av homofile som omsorgspersoner
Skrevet av Barne- og likestillingsdepartementet   
søndag 30. november 2008
I den nye konvensjonen er muligheten til å bli vurdert som adoptivforeldre utvidet til også å gjelde ektefeller av samme kjønn og registrerte partnere.
- Europarådets nye konvensjon om adopsjon er den første som åpner adgang for homofile par til å adoptere på lik linje med heterofile par. Det innebærer en europeisk anerkjennelse av at homofile er like gode omsorgspersoner for barn som heterofile, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.
Les mer...
 
<< Første < Forrige 1 2 3 Neste > Siste >>

Resultat 1 - 21 av 57
Nytt fra Møteplassen:
Populært nå:
Forum: Syklusen

      Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
    Juridiske merknader