Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
Forside arrow Eggløsning
tirsdag 09. februar 2016
Artikler om eggløsning
Her finner du artikler som kan hjelpe deg til å finne ut når du har eggløsning. Den gamle myten om at alle kvinner har 28 dagers sykluser og eggløsning på dag 14 holder nemlig ikke helt mål.

- Jeg kjøpte babyen min på internett!
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
ivfLinda (48) var for gammel for å få IVF, men etter å ha surfet på internett i lang tid, bestemte hun seg for å kjøpe det hun trengte i Øst-Europa. Nå er hun gravid i 8. uke.
Les mer...
 
Færre adopterte fra Kina
Skrevet av Martha Klem   
fredag 28. desember 2007
Færre adopterte fra KinaI 2006 ble det gjennomført 657 adopsjoner i Norge, 230 færre enn året før. Nedgangen skyldes i hovedsak en halvering av antallet adopterte fra Kina. Dette har sammenheng med at ventetiden på å få adoptere barn fra Kina har blitt lenger. (Tall hentet fra Statistisk sentralbyrå, SSB).
Fjoråret var et bunnår for adopsjoner i Norge. Ikke noen gang de siste 40 årene er det blitt gjennomført færre adopsjoner her til lands. Hovedårsaken var et markant fall i adopsjoner fra utlandet, og spesielt fra Kina.
Les mer...
 
Dr. Shettles metoder
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
Selvsagt er man fornøyd når man får barn uansett hvilket kjønn det viser seg å være, men det skader jo ikke å prøve å påvirke resultatet selv. Det er flere forskjellige metoder for å gjøre dette, og her er noen av dem.
Dr. Shettles mente det var mulig å velge hvilket kjønn barnet skulle få. Han hevder at 70-75% av de som forsøker å få jentebaby vil lykkes, og hele 75-80% av de som vil ha gutt.
Her finner du en kort innføring i Dr. Shettles metoder, som går ut på bl.a. tidspunkt for samleie i forhold til eggløsningen, stilling og dybde, samt skjedens pH.
Les mer...
 
Fertility Awareness Method (FAM)
Skrevet av Martha Klem   
torsdag 27. september 2007
FAM-skjemaFertility Awareness Method (FAM) er en samling metoder som kan hjelpe deg med å finne ut av hvilke dager i syklusen du har størst sjanse for å bli gravid. I FAM sjekker man 3 fertilitetsindikatorer: den basale kroppstemperaturen (BBT), livmorsekretet og livmortappen.
På denne måten kan du lære deg å kjenne igjen signalene kroppen gir deg gjennom syklusen.
Les mer...
 
Røyking gir tidligere overgangsalder
Skrevet av Martha Klem   
fredag 28. september 2007
Røyking gir tidligere overgangsalderTidlig menopause kan knyttes til røykevaner. Kvinner som røyker, har 50 prosent høyere risiko enn ikke-røykere for å få menopause før 45 års alder. Det viser en ny studie fra Folkehelseinstituttet og Universitetet i Oslo.
Studien som tar for seg sammenhengen mellom røyking og tidlig menopause før 45 års alder, er gjennomført av forskere ved Universitetet i Oslo og Folkehelseinstituttet.
Tidlig menopause er en risikofaktor for flere helseproblemer, blant annet hjerte-karsykdommer og osteoporose.
Les mer...
 
Forhåndssamtykke
Skrevet av Martha Klem   
torsdag 29. november 2007
ForhåndssamtykkeAlle som ønsker å adoptere et barn fra utlandet, må søke om forhåndssamtykke til dette. Med et forhåndssamtykke har søkerne rett å få søknaden videresendt til et land Norge har et etablert eller forhåndsavtalt adopsjonssamarbeid med. Søknaden sendes så godt som alltid via en adopsjonsforening.
Et forhåndssamtykke er vanligvis gyldig i to år. Det er mulighet for ett års forlengelse i de tilfeller adopsjonsprosessen viser seg å være ekstra tidkrevende. De fleste som mottar forhåndssamtykke, får imidlertid tildelt et adoptivbarn i løpet av 1-2 år etter at forhåndssamtykket er utstedt.
Les mer...
 
Alternativ medisin kan redusere sjansen for å bli gravid
Skrevet av Martha Klem   
søndag 29. juli 2007
Dr. Jacky BoivinEn studie foretatt på 818 danske kvinner, viser at kvinner som gjennomgår IVF-behandling kan redusere sjansene for å lykkes med  20%, dersom de samtidig benytter seg av alternativ medisin som f.eks. homeopati, akupunktur, urtemedisin og refleksologi.
Les mer...
 
Overstimulering
Skrevet av "Veslemøy"   
søndag 11. desember 2005
Det var den 13. juni 2000. En helt vanlig dag for veldig mange, men ikke for meg. Jeg skulle på sykehuset for egguthenting! Og denne gangen måtte det vel lykkes? Dette var mitt tredje forsøk, og forrige gang hadde alt sett så bra ut. Jeg hadde tatt sprøyter i nesten 14 dager, og jeg kunne kjenne at det var masse egg som lå i magen min og gjorde seg klar til befruktning. Sprøytekuren hadde kosta meg masse psykisk denne gangen, og jeg håpet inderlig at jeg kunne slippe det flere ganger. De siste sprøytene satte jeg med tårer i øynene.
Les mer...
 
Kjerringråd
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
Ikke bare Dr.Shettles har råd for hvordan man kan "velge" kjønn på barnet.
Her er noen kjerringråd, men jeg advarer om at dette er mest for moro. Flere av rådene Dr.Shettles mener fører til gutt skal her føre til jente, og motsatt.
Her er en samling av noen kjerringråd for å påvirke barnets kjønn.
Bl.a. hva slags mat du skal spise, sex og tidspunkt for samleie i forhold til månen og datoene.

Les mer...
 
Jakten på eggløsningen
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
For de som har regelmessige sykluser, skal man kunne finne eggløsning ved hjelp av kalenderen. Det er bare å trekke fra 12-16 dager fra tidspunktet man forventer neste mens. Men for de av oss som sliter med uregelmessigheter blir det litt vanskeligere. Da kan man prøve noen andre metoder.
Les mer...
 
Økning i antall fødsler etter assistert befruktning
Skrevet av Martha Klem   
mandag 17. september 2007
Økning i antall fødsler etter assistert befruktningAntall fødsler etter assistert befruktning fortsetter å stige. Bedre metoder gjør at det fødes færre tvillinger og trillinger. Dette kommer fram i nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Foreløpige tall for 2006 viser at antall fødsler etter IVF/ICSI behandling fortsatt stiger.
Antall flerfødsler etter IVF og ICSI viser en nedgang for både tvilling og trillingfødsler i forhold til 2003 (ICSI-og ICSI/IVF-kombinasjonsbehandling) og 2004 (kun IVF-behandling).
Les mer...
 
<< Første < Forrige 1 2 3 Neste > Siste >>

Resultat 1 - 21 av 44
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Nytt fra Møteplassen
Populært nå:
Forum: Syklusen

      Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
    Juridiske merknader