Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
Alternativ medisin kan redusere sjansen for å bli gravid Skriv ut E-post
Skrevet av Martha Klem   
søndag 29. juli 2007

Dr. Jacky Boivin, fra Cardiff University, Wales i Storbritannia, og Dr. Lone Schmidt, fra Universitetet i København har studert 818 danske kvinner under IVF-behandling. 261 av kvinnene benyttet seg av alternativ medisin, mens 557 benyttet kun tradisjonell behandling.
Målet var å finne ut av hvordan alternativ medisin påvirker suksessraten.

Dr. jacky Boivin

Ganke overraskende fant de ut at de kvinnene som benyttet seg av alternativ medisin som homeopati, akupunktur, urtemdeisin og refleksologi hadde 20% mindre sjanse for å lykkes i å bli gravide gjennom de 12 månedene studien foregikk. Kvinnene som benyttet seg av alternativ medisin slet også mer med det følelsesmessige aspektet ved infertilitet.

Blant de 261 kvinnene som benyttet seg av alternativ medisin, i tillegg til IVF-behandlingen, brukte 55% refleksologi, 50% brukte urtemedisin, 19% fikk akupunktur, og 7% brukte homøopati.
Kvinnene i denne gruppen fikk mer fertilitetsbehanding. I gjennomsnitt 2,4 sykluser.
Etter 12 måneder hadde 45% lykkes i å bli gravide.

De Kvinnene som kun benyttet seg av tradisjonell behandling hadde i gjennomsnitt 1,9 sykluser med IVF, men hele 66% ble gravide i løpet av studien. 

Dr Boivin planlegger å studere den samme gruppen gjennom en 5-årsperiode for å se hvor mange som blir gravide i det lange løp.

Helsenettstedet Mozon.no har bl.a. intervjuet Terje Sørdal, ansvarlig lege ved fertilitetsklinikken i Trondheim ang. studien.

- Annen behandling som mener seg å påvirke kvinnens eggutvikling, kan gjøre at hun responderer annerledes på IVF-behandlingen enn forventet. han.

- Men når det gjelder annen behandling som har til hensikt å bedre blodsirkulasjonen i bekkenorganene eller bedre sjansen for et befruktet egg å feste seg i livmoren, burde det ikke medføre helserisiko for kvinnen og frarådes derfor ikke, sier han.

- Imidlertid anbefaler jeg ikke annen tilleggsbehandling så lenge paret er til behandling hos oss, da jeg mener at den medisinske behandlingen i seg selv er tilstrekkelig for behandling av barnløsheten, sier Sørdal.

 

Kilde: European Society of Human Reproduction and Embryology , Telegraph.co.uk og Mozon.no

 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Diskuter:
Les også:
Linker:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader