Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
Hjemmetest for sædkvalitet utviklet Skriv ut E-post
Skrevet av Ove Brandt   
tirsdag 10. januar 2006

En gjør-det-selv test for sædkvalitet kommer på markedet i Storbitannia denne måneden. Utviklerne hevder at testen har 95% nøyaktighet, og gir resultater etter 75 minutter.

Fertell-testen virker ved å tvinge sædcellene til å svømme igjennom en barriere som etterlikner kvinnens livmor. Testen måler deretter hvor mange sædceller som klarer å komme igjennom, og gir positivt resultat (med en rød strek) dersom mange nok sædceller klarer oppgaven.

Et positivt resultat betyr at det er mer enn 10 millioner aktive sædceller pr ml, noe som regnes som normalt i følge Verdens Helseorganisasjon.

En test på 150 menn viser at testen har en nøyaktighet på 95%. Utviklerne sier imidlertid at testen ikke er i stand til å plukke opp alle mannlige infertilitetsproblemer.

Denne testen vil ha potensiale til å korte ned behandlings- og ventetid for assistert befruktning, fordi man vanligvis blir bedt om å vente ett år før man igangsetter utredning. Med denne testen kan pasienten på et tidlig tidspunkt vise sin lege at det med stor sannsynlighet er behov for assistert befruktning.

Foreløpig har vi ingen informasjon om når denne testen vil være tilgjengelig på Norske apotek. 

Kilde: KLASTV.com  

 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Diskuter:
Les også:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader