Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
Klonekaos Skriv ut E-post
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 14. desember 2005

Image
Kloneforskeren Woo Suk Hwang
Woo Suk Hwang fra Korea ble i februar 2004 hyllet av kolleger over hele verden som den første som har klart å klone et menneske. Han står også bak initiativet om en "World Stem Cell Hub", en stamcellesentral for hele verden.

Ideen var at vestlige forskere kunne sende menneskelige celler til ham. Deretter skulle han bruke disse cellenes genetiske materiale på egg donert av Koreanske kvinner, og klone genetisk skreddersydde menneskelige embryo. Stamcellene fra disse kunne deretter sendes tilbake til vesten for forskning og til slutt forsøk på celleterapi.

Nå viser det seg at kvinner som har donert egg ikke har blitt informert om risiko for overstimulering, en lidelse som i verste fall kan føre til døden, samtidig som han har betalt store summer til donorene.

Det er også avslørt andre problemstillinger rundt Hwangs arbeid, bl.a. har han brukt sitt eget forskerteam som donorer.

Men den verste beskyldningen går ut på at han ikke har klart å produsere stamceller slik han hevder, og at fotografier og DNA-avtrykk i fagtidsskrifter har vært manipulert og forfalsket.

Hvis du vil lese mer om denne saken, se artiklene under.

Kilde: NationalReview, The Korea Times

P.S. 

Saken har rullet videre og ble en verdensnyhet noen dager etter at vi skrev denne artikkelen. Hwang har blitt tvunget til å trekke seg fra sin stilling, og Universitetet i Seoul har erklært at Hwang har forfalsket resultater i sin banebrytende forskning på stamceller og kloning. 

For mer oppdatert informasjon om denne saken på norsk, søk i norske nettaviser. Da finner du artikler som f.eks denne:  Avslørt som juksemaker fra Dagbladet.

 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Les også:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader