Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
Medisin mot habituell abort Skriv ut E-post
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 11. januar 2006

ImageEtt australsk selskap, GroPrep, starter i disse dager tester av en ny medisin mot habituell abort. Man antar at ca. 50% av alle spontanaborter skyldes et overreagerende immunforsvar som støter fra seg fosteret, og med denne nye medisinen håper man at man skal ha funnet en kur mot dette problemet.

I disse dager har man startet å plukke ut pasienter til testingen, og man håper å ha resultater klare innen slutten av 2006.

Omtrent halvparten av alle aborter har ingen åpenbar forklaring, og mange forskere tror at kvinner som lider av habituell abort har et immunsystem som angriper og støter ut embryoet som om det var et fremmedelement.

Medisinen inneholder en spesiell version av et protein som finnes naturlig i sæd, som man tror er ansvarlig for å instruere morens immunsystem til å tolerere embryoet. Tidligere studier på mus har vist at en enkel vaginal dose halverer risikoen for abort.

Administrerende direktør i GroPrep sier at denne testen er kulmineringen av mange års arbeid for å forstå immunbasert infertilitet, og er den første medisinen av sitt slag i verden. Man antar at markedsverdien på et slikt produkt kan ligge på nærmere 5 milliarder kroner i året.

Du kan lese mer om denne saken hos EurekAlert

 

 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Diskuter:
Linker:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader