Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
Forside
søndag 17. desember 2017
Velkommen til SnartGravid!
-For deg som prøver å bli gravid.

Temperaturmåling
BBTTemperaturmåling er en fin måte å få bekreftet at man har eggløsning. Det kan også lette litt på presset i slutten av syklusen, fordi man vet at eggløsningen er over, og at det ikke er mer man kan gjøre den syklusen. En annen fordel er at man kan påvise en eventuell graviditet, ved at temperaturen holder seg høy i mer enn 18 dager.
Les mer...
 
Livmorsekretet gjennom syklusen
Livmorsekretet gjennom syklusenDet å sjekke utfloden kan kanskje høres litt ekkelt ut, men i forhold til gulp, oppkast og bæsjebleier blir det å sjekke ditt eget livmorsekret ingenting.
Den kan nemlig fortelle deg ganske mye om hvor i syklusen du befinner deg, og om du er fruktbar.
Les mer...
 
Jakten på eggløsningen
For de som har regelmessige sykluser, skal man kunne finne eggløsning ved hjelp av kalenderen. Det er bare å trekke fra 12-16 dager fra tidspunktet man forventer neste mens. Men for de av oss som sliter med uregelmessigheter blir det litt vanskeligere. Da kan man prøve noen andre metoder.
Les mer...
 
Kjerringråd
Ikke bare Dr.Shettles har råd for hvordan man kan "velge" kjønn på barnet.
Her er noen kjerringråd, men jeg advarer om at dette er mest for moro. Flere av rådene Dr.Shettles mener fører til gutt skal her føre til jente, og motsatt.
Her er en samling av noen kjerringråd for å påvirke barnets kjønn.
Bl.a. hva slags mat du skal spise, sex og tidspunkt for samleie i forhold til månen og datoene.

Les mer...
 
Dr. Shettles metoder
Selvsagt er man fornøyd når man får barn uansett hvilket kjønn det viser seg å være, men det skader jo ikke å prøve å påvirke resultatet selv. Det er flere forskjellige metoder for å gjøre dette, og her er noen av dem.
Dr. Shettles mente det var mulig å velge hvilket kjønn barnet skulle få. Han hevder at 70-75% av de som forsøker å få jentebaby vil lykkes, og hele 75-80% av de som vil ha gutt.
Her finner du en kort innføring i Dr. Shettles metoder, som går ut på bl.a. tidspunkt for samleie i forhold til eggløsningen, stilling og dybde, samt skjedens pH.
Les mer...
 
Problemer?
Det å lage barn er ingen enkel sak. Riktignok klarer 25% å bli gravide i løpet av den første måneden, mens etter 6 mndr. har 60% lykkes Etter et år ca 80%, men vi må helt opp i 1 1/2 år for å se at 90% klarer det. Det er mye som må klaffe, og det er bare et par dager man er fruktbar hver i hvert syklus. Man anbefales likevel å ta en prat med legen dersom man ikke har blitt gravid etter ca ett år.
Les mer...
 
Utredning for ufrivillig barnløshet
Dersom man har forøkt å bli gravid i et år eller mer, er det vanlig å starte utredning.
Det å finne årsaken til at det tar så lang tid, er en omfattende prosess. Men for de fleste er det ihvertfall en mulighet til å blir gravid.
Her finner du en kort beskrivelse av en del av undersøkelsene man kan måtte gå igjennom.
Les mer...
 
Donorinseminasjon
Min historie begynner i mai 1998. Da traff jeg verdens herligste mann, som fortalte allerede første kvelden at han ikke kunne få barn. Grunnen til at han fortalte dette så tidlig var at han hadde dårlig erfaring fra sine ekser. Den damen han hadde når han fant ut at han ikke hadde noe levende sæd sa at hun skulle ha sex med den beste kameraten hans for å få barn.
Han har også mistet et tvillingpar etter AID.
Les mer...
 
Overstimulering
Det var den 13. juni 2000. En helt vanlig dag for veldig mange, men ikke for meg. Jeg skulle på sykehuset for egguthenting! Og denne gangen måtte det vel lykkes? Dette var mitt tredje forsøk, og forrige gang hadde alt sett så bra ut. Jeg hadde tatt sprøyter i nesten 14 dager, og jeg kunne kjenne at det var masse egg som lå i magen min og gjorde seg klar til befruktning. Sprøytekuren hadde kosta meg masse psykisk denne gangen, og jeg håpet inderlig at jeg kunne slippe det flere ganger. De siste sprøytene satte jeg med tårer i øynene.
Les mer...
 
Forberedelser
Det er mye som skal skje med kroppen din under en gravidtitet. Og ikke minst, det lille barnet skal  få lagt selve grunnlaget til et sundt liv. Nå er det ikke meningen at jeg skal skremme noen, eller gi noen dårlig samvittighet med denne siden. Men en del forberedeleser kan lønne seg.
Les mer...
 
Graviditetstegn
Et spørsmål som ofte går igjen på Møteplassen er hvilke symptomer man skal kjenne og hvor tidlig man skal kjenne dem hvis man er gravid. Dette virker som om det er veldig individuelt, men jeg har laget en liten oversikt på denne siden.
Les mer...
 
Fertilitets­­hormoner
Bioingerniør Ania forteller oss om de 4 viktigste hormonene i forbindelse med fruktbarhet:
  • FSH (FollikkelStimulerende Hormon)
  • LH (Luteiserende Hormon)
  • Progesteron
  • Østradiol
Les mer...
 
Om å møte mennesker i sorg som har mistet barn i svangerskapet
For en del år tilbake opplevde jeg å miste mitt første barn. Han døde like før han skulle bli født, 13 dager over termin. Tiden som fulgte var en vanskelig tid. Jeg møtte mye varme og forståelse fra familien i mitt sorgarbeid etterpå. Men jeg møtte også mange vonde kommentarer, murer av taushet og folk som trakk seg bort fra meg.
Les mer...
 
<< Første < Forrige 1 2 Neste > Siste >>

Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader