Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
Forside arrow Ufrivillig barnløshet
søndag 17. desember 2017
Ufrivillig barnløshet

Endometriose
Skrevet av Martha Klem   
lørdag 29. september 2007
MagesmerterEndometriose er en av de vanligste årsakene til magesmerter og infertilitet hos kvinner. Tilstanden er relativt vanlig, og det er estimert at ca. 89 millioner kvinner i fruktbar alder er rammet.
Når man har endometriose har man slimhinnevev som ligner på det som kun skal finnes i livmoren, også andre steder i kroppen. Vevet kan finnes f.eks. i eggledere, på eggstokker, på utsiden av limoren, og i sjeldne tilfeller på organer som f.eks. lever.
Endometriose kan gi kraftige smerter før og under mensen.
Les mer...
 
- Jeg kjøpte babyen min på internett!
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007
ivfLinda (48) var for gammel for å få IVF, men etter å ha surfet på internett i lang tid, bestemte hun seg for å kjøpe det hun trengte i Øst-Europa. Nå er hun gravid i 8. uke.
Les mer...
 
Behandling mot endometriose virker
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 11. januar 2006
Kvinner som ikke lykkes med å bli gravide etter IVF kan ha stort utbytte av å behandles mot endometriose. En ny undersøkelse viser at 75% ble gravide etter behandling.
Les mer...
 
Ett embryo er nok ved IVF
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 11. januar 2006
Å sette inn ett embryo ved IVF istedet for to eller flere reduserer ikke sjansen for å lykkes, men reduserer sjansen for risikable flerlingsvangerskap dramatisk, i følge flere ferske forskningsrapporter.
Les mer...
 
Eggflyktninger drar utenlands
Skrevet av Ove Brandt   
tirsdag 10. januar 2006
Eggdonasjon er ikke tillatt i Norge, slik det er i de fleste andre land. Vår bioteknologilov er sannsynligvis en av de mest restriktive i verden. Dermed velger mange pasienter å bli "Eggflyktninger" og drar til utlandet for å få utført behandlingen.
Les mer...
 
Verdens første eggbank gir resultater
Skrevet av Ove Brandt   
tirsdag 10. januar 2006
AveryEt amerikansk par har fått barn med egg fra verdens første kommersielle eggbank. Det har i mange år vært vanlig å fryse ned sædceller og befruktede egg, men ny teknologi gjør det nå også mulig å fryse ned ubefruktede egg. Donoregg er forøvrig ikke tillatt i Norge, men mange velger å få behandlingen utført i utlandet.
Les mer...
 
Misdannelser og IVF
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 14. desember 2005
Active Image Nyfødte hos par som har gjennomgått assistert befruktning har en noe høyere risiko for medfødte misdannelser, sammenlignet med barn som har blitt unnfanget på naturlig vis.
Les mer...
 
Modning av egg utenfor kroppen
Skrevet av Ove Brandt   
onsdag 14. desember 2005
En fertilitetsklinikk i India hevder å ha funnet en ny og billig teknikk for å modne egg utenfor livmoren. Oppdatering: Et slikt prøveprosjekt er allerede i gang i Norge.
Les mer...
 
Problemer?
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
Det å lage barn er ingen enkel sak. Riktignok klarer 25% å bli gravide i løpet av den første måneden, mens etter 6 mndr. har 60% lykkes Etter et år ca 80%, men vi må helt opp i 1 1/2 år for å se at 90% klarer det. Det er mye som må klaffe, og det er bare et par dager man er fruktbar hver i hvert syklus. Man anbefales likevel å ta en prat med legen dersom man ikke har blitt gravid etter ca ett år.
Les mer...
 
Utredning for ufrivillig barnløshet
Skrevet av Martha Klem   
søndag 11. desember 2005
Dersom man har forøkt å bli gravid i et år eller mer, er det vanlig å starte utredning.
Det å finne årsaken til at det tar så lang tid, er en omfattende prosess. Men for de fleste er det ihvertfall en mulighet til å blir gravid.
Her finner du en kort beskrivelse av en del av undersøkelsene man kan måtte gå igjennom.
Les mer...
 
Donorinseminasjon
Skrevet av "Snoopy"   
søndag 11. desember 2005
Min historie begynner i mai 1998. Da traff jeg verdens herligste mann, som fortalte allerede første kvelden at han ikke kunne få barn. Grunnen til at han fortalte dette så tidlig var at han hadde dårlig erfaring fra sine ekser. Den damen han hadde når han fant ut at han ikke hadde noe levende sæd sa at hun skulle ha sex med den beste kameraten hans for å få barn.
Han har også mistet et tvillingpar etter AID.
Les mer...
 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader