Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
- Jeg kjøpte babyen min på internett! Skriv ut E-post
Skrevet av Martha Klem   
onsdag 25. juli 2007

 
Linda (48) var for gammel for å få IVF, men etter å ha surfet på internett i lang tid, bestemte hun seg for å kjøpe det hun trengte i Øst-Europa. Nå er hun gravid i 8. uke.

"Det er så mange klinikker å velge mellom, og noen tilbyr også graviditetsgaranti.", sier Linda Barnett.

Valget av klinikk kom til slutt an på pris. Hun føler at hun gjorde et kjempekjøp.
"Jeg likte nettsidene, og klinikken så ren og innbydende ut. Men det viktigste var at det var så billig. Bare £2.000 (i underkant av NOK 24.000,- red. anm.), inkludert opphold på et fire-stjerners hotell hele uken.".

Men shoppingen endte ikke der. Når hun først hadde fått kontakt med klinikken, måtte hun "kjøpe" eggene hun trengte. For seks år siden ble hun fortalt at hun var for gammel til å få barn, og at hennes egne egg var av for dårlig kvalitet.

Igjen, via internett, fant hun ut at dette ikke nødvendigvis var et problem. Hun ble faktisk overveldet over hvilke valgmuligheter hun hadde. "Vi fikk velge hårfarge, høyde og utdannelse på eggdonoren", forklarer hun. "Jeg fikk en lang liste med detaljer på donorene, og ønsket selvfølgelig en baby som lignet så mye på meg selv som mulig. Til slutt endte jeg opp med to alternative donorer, begge med mørkt hår og brune øyne."
Hun klarte ikke å bestemme seg for en av dem, så hun ba mannen Nigel om å bestemme. Og de valgte den donoren som hadde en søster.
"Det kan høres dumt ut, men min mann har en 12 år gammel datter, Lauren, fra et tidligere forhold. Hun har alltid ønsket seg en lillesøster, og vi følte at en donor med tendenser til å ha kvinner i familien mest sannsynlig ville produsere en datter for oss". Og nå er muligens en lillesøster til Lauren på vei. Linda og Nigel er selvfølgelig svært lykkelige.

Nå er Linda 7 uker på vei, og venter på sin første ultralyd for å finne ut om det er ett eller to fostre der.

Historier som dette blir mer og mer vanlig. Antall par som drar utenlands for å få IVF øker dramatisk, til tross for advarsler fra helsepersonell. Denne historien er fra Storbritannia, men kunne like gjerne kommet fra Norge. Kvinner blir senere og senere gravide, og etterspørselen etter fertilitetsbehandling eksploderer. Den lokale mangelen på donorer, forbud mot eggdonasjon, og altfor høye priser gjør at vi kommer til å få mange flere "fertilitetsturister" i tiden fremover. Mange vil benytte sjansen til å få rimelig behandling utenlands.

Det har aldri vært enklere å "kjøpe en baby" online.

I Norge er det ikke engang tillatt å donere egg. Man kan jo spørre seg hvor langt likestillingen egentlig har kommet i Norge, når bare menn kan donere?
Reglene som gjør at donorer ikke lenger er anonyme, har ført til en dramatisk reduksjon av sæddonorer i Norge. I Storbritannia, hvor eggdonasjon er tillatt, har disse reglene også ført til stor mangel på eggdonorer.

Du kan lese mer om denne saken, og de problemene som oppstår med en restriktiv lovgivning i fertilitetssaker, hos DailyMail .

 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Diskuter:
Les også:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader