Gå til forsiden
For deg som prøver å bli gravid
 | SnartMamma | NybaktMamma |
søndag 17. desember 2017
Verdens første eggbank gir resultater Skriv ut E-post
Skrevet av Ove Brandt   
tirsdag 10. januar 2006

AveryWendy og Jared Kennedy er lykkelige over sitt nyttårsbarn Avery, som er det første barnet som er født ved bruk av frosne, ubefruktede egg fra en kommersiell eggbank. 

Å fryse ned sædceller og befruktede egg har vært vanlig i mange år, men teknologien for å fryse ned ubefruktede egg har ikke vært tilgjengelig før ganske nylig. Cryo Eggs International er den første eggbank i verden med frosne donoregg, og lar pasientene velge et egg fra banken før de sendes over hele verden for å bli befruktet og satt inn i kvinnen.

"Hadde det ikke vært for denne teknologien, ville vi ikke hatt Avery", sier moren Wendy lykkelig.

Antall svangerskap med frosne donoregg begynner nå å kunne sammenligne seg med resultatene man får ved bruk av ferske, ufryste egg. Bare i USA er det mer enn 10.000 kvinner som befruktes med donoregg hvert år.

Den store fordelen med frosne egg er at man ikke lenger behøver å tilpasse donorens syklus til pasientens, og man slipper å ha donoren i umiddelbar nærhet. Pasienten kan dermed i større grad selv bestemme når hun vil bli gravid, og geografiske begrensninger elimineres.

I Norge er det ikke tillatt med donoregg. Dermed velger mange par å bli "Eggflyktninger", og drar til utlandet for å satt inn donoregg  

Kilde: EurekAlert
 
Link til denne siden på din blogg eller hjemmeside:
Les også:

  Copyright © 1999-2013 SnartGravid.com
Juridiske merknader